Families houden van koken. Toch is samen koken vaak best een uitdaging. Het is moeilijk (want hoe werk je goed samen?) en soms gevaarlijk! (Scherpe messen, hete pannen, ...) We weten echter dat veel kinderen echt van koken houden en de meeste ouders juiste dit soort dagelijkse dingen graag samen met hun kinderen doen. Dus hebben we CoChef gemaakt. Een app die jullie helpt ontspannen en vrolijk samen te koken.  

Klant
Eigen project

Team
Project Lead:
Astrid
IOs Lead: Bart
UX Design: Stephanie


Doelgroep
Kinderen 7 t/m 12 jaar en hun ouders

Product
CoChef prototype

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Ook gezellig samen koken?

Wil je ook CoChef uitproberen?
Geef je dan op om mee te helpen testen!

Stuur dan een e-mail naar: astrid@familievanfonk.nl wij brengen je op de hoogte wanneer de app in de appstore staat om te testen!

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Beide chefs hun eigen taken

In CoChef worden de recepten opgedeeld in taken. De app verdeelt de taken tussen de twee chefs die koken en weet welke taken bij welke chef passen. Zo hoeft je je geen zorgen te maken dat je kind iets moet doen dat gevaarlijk voor hem is en krijgen kinderen extra tijd om bijvoorbeeld de tomaten te snijden.

Zo wordt koken ontspannen en positief!

CoChef gaat over echt eten en echt koken. We zijn mooie menu s aan het maken om uit te kiezen: vlees, vis, vegetarisch, allemaal. En allemaal gezond en lekker.

Hey hoi! Wij zijn Wortel en Peper!

Kinderen houden van verhalen, ook als het over koken gaat. Een verhaal zorgt ervoor dat kinderen hun fantasie kunnen koppelen aan het te leren doel.

Wortel en peper zijn de gastheren in CoChef en maken altijd van alles mee. Meestal dommig, stout en eigenlijk altijd oneerlijk. Want wie snijdt nou zijn beste vriend in stukken?

Kinderen zouden natuurlijk nooit zo dom doen! En dat is precies waarom Wortel en Peper zo populair zijn. Ze houden zich nooit aan de regels! (En zo leren kinderen de regels des te beter.)

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Als Warme Broodjes prijs

Tijdens de late night talkshow Als Warme Broodjes van de Youth Food Movement hebben we met CoChef de battle tussen startups rondom kinderen en voeding gewonnen.

Daar zijn we extreem trots op! We weten al dat families enthousiast zijn uit al onze tests, maar om ook de goedkeuring te krijgen van foodies en andere experts rond de YFM bewijst wat ons betreft keihard ons gelijk.

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Samen met experts

We maken CoChef samen met families. Van concept tot de eerste papieren testversies tot digitaal: ieder stukje doen we samen. Op dit moment testen we de eerste digitale versie met hongerige families. We hebben al veel geleerd over wat anders en beter kan.

Heb je zin om (gratis) mee te testen dan zijn jullie heel welkom. Meer informatie vind je op www.cochef.nl

Meer weten over CoChef?
Astrid vertelt je er graag over.