Doel van Codestarter is kinderen te inspireren zelf de slag te gaan met programmeren. 

Op het gebied van programmeren gebeurt er ontzettend veel in Nederland. Helaas is dat voor kinderen niet altijd goed te vinden. Codestarter verzamelt en presenteert het aanbod dat er voor kinderen buiten school is: workshops, cursussen en clubs. 

Wij hebben het concept voor de identiteit en de website ontwikkeld. Ook hebben we zowel identiteit als website gerealiseerd. En – superleuk!-  we hebben content geschreven en activiteiten ontwikkeld.

Klant
NEMO Science Museum en Platform Bèta Techniek (mogelijk gemaakt door Google)

Team
Project Lead:
Astrid
Research: Derk
Visual design: Oskar
UX Design: Marc
SCRUM Leader: Karlijn


Doelgroep
Kinderen 8 t/m 14 jaar

Product
Identiteit | Website | Activiteiten | Promotiefilm

transparanttransparant
transparanttransparant

Zoals we altijd doen, zijn we ook hier begonnen met het raadplegen van de experts: een klaslokaal vol met tienjarigen in een school in Amsterdam. En wat waren ze experts! Hoe zit het eigenlijk met dat programmeren?

Hun antwoord is heel helder: met code kun je alles maken dat je kunt verzinnen. Het is een soort toveren! Fantastisch.

We hebben wat schetsen voor het logo gemaakt en de kinderen gevraagd te reageren en kiezen.

Daar is tie: een tover-logo!

transparanttransparant

Doel van de site is kinderen naar de lokale activiteiten te leiden. Tegelijk wilden we dat kinderen die geïnspireerd zijn, meteen thuis aan de slag kunnen. De site moet niet alleen vertellen over programmeren en waar je dat kunt doen; de site zelf zet jou meteen aan het werk.

Kinderen kunnen de homepage van de site hacken: je kunt ‘achter’ de site kijken in de code waaruit de site is opgebouwd. In die code kun je aanpassingen maken die meteen het ontwerp veranderen. Leren door te doen! Zijn we dol op.

Kijk maar op: 
www.codestarter.nl

 

transparanttransparant

In de site vinden kinderen een hele serie activiteiten die over computational thinking gaan. Dingen die je meteen thuis kunt doen, zonder dure of ingewikkelde spullen of specialistische kennis. Een humeur-computer van karton, een werkende app getekend met stift en eerste stappen op het gebied van 3d printen met een mes en een stapel oude dozen. Unplugged computational thinking.

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Promotiefilmpje

Wat is nou programmeren en waarom is het zo belangrijk? Om dat uit te leggen aan kinderen hebben we een filmscript bedacht en samen met Marieke van den Biggelaar www.1marieke.nl een mooie animatiefilm gerealiseerd. De boodschap: techniek is geen sector; het is overal en voor iedereen!

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Meer weten over Codestarter?
Astrid vertelt je er graag over.