Digi-doener is een nieuw project van FutureNL, waarin ze iedere week nieuwe gratis lessen aanbieden voor groep 4 tot en met groep 8. De lessen vragen niet veel voorbereiding en zijn perfect voor 1 lesuur Natuur en Techniek. Digi-doener is een langlopend project, waarin veel lesmakers samenwerken.

Klant
FutureNL

Team
FutureNL: Jenya Krul
Lead: Astrid Poot
Madelon Oude Vrielink, Jurre Kuilder

Bureau de Kuiper: Angela de Kuiper

Doelgroep
Basisscholen, groep 4 t/m groep 8

Product
Lessen via LessonUp

Leerkrachtenhandleidingen
Lesbrieven
Filmpjes

wavetransparant-updatewavetransparant-update
wavetransparant-updatewavetransparant-update

Samen en heel snel

Deze serie van 15 lessen was de start van het project en sloot aan bij de spaaractie Tech is te gek van Albert Heijn en Nemo Science Museum. Op basis van de kaartjes die je kon verzamelen hebben we de lessen ontwikkeld.

In de Digi-doener lessen kijken kinderen naar de wereld om hen heen. Wat gebeurt er als je de als dit, dan dat regels in de klas verandert?

Een computational thinking les kan prima in de gymzaal.

Aan de slag!

Om de lessen zo toegankelijk mogelijk te maken, is het pakket heel compleet en vragen de lessen niet veel voorbereiding.

  • Er is een digitale les voor in het digibord via LessonUp.
  • Er is een uitgebreide lerarenhandleiding met tips voor differentiatie.
  • Er zijn mooie lesbrieven voor de leerlingen.


Digi-doener lessen zijn actief. Even een uurtje hands-on aan de slag!

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Wat hebben we geleerd?!

Mooie verhalen

Binnen natuur en techniek zijn prachtige onderwerpen te vinden, het is een genot er mooie verhalen bij te maken. Zo weten we nu alles van de Miuri vouw, en hebben we veel discussies gevoerd over de spraakcomputer van Steven Hawking. (Zou die nog kunnen doorpraten na zijn overlijden?)

In de lessen hebben we illustratie expliciet ingezet als manier om uitleg te geven. De instructies zijn vaak getekend, en het verwachte gedrag van de kinderen leggen we niet uit, maar laten we zien. Klassen reageren hier heel positief op.

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Mooi is een voorwaarde

Dat het mooi is, is sowieso altijd een voorwaarde wat ons betreft. Kinderen verdienen de mooiste en beste producten. En dat de lessen gratis zijn verdient ook applaus. En wat vinden de scholen? Nou kijk maar:

Het was lekker werken FutureNL!

Meer weten over Digi-doener!?
Astrid vertelt je er graag over.