Zoek het uit!

Zoek het uit is een app waarmee families leren hoe ze samen met hele gewone spullen thuis wetenschappelijke experimenten kunnen doen. De app is gemaakt met het Klokhuis en is onderdeel van het Klokhuis project Zoek het uit! (Met een TV serie, een boek en een app.)

Doel van het project is families een wetenschappelijke houding aan te leren en te laten zien en ervaren hoe spannend en leuk wetenschap is.

Klant
Het Klokhuis

Team
Het Klokhuis:
 Astrid Poot, Anneke Dorsman
IOs Lead: Wouter Steidl
Visual Design: Leonie Jonk, Oskar Smith
UX Design: Stephanie Buijs, Sabina van Katwijk


Doelgroep
Gezinnen met kinderen van 10 t/m 14 jaar

Product
Zoek het uit! (iOS en Android)
Lesbrieven

wavetransparant-updatewavetransparant-update
wavetransparant-updatewavetransparant-update

Een app om ouders en kinderen samen te laten experimenteren

We vinden digitale middelen vooral goed als ze in de echte wereld iets veranderen. We wilden liever geen app maken die kinderen uit de echte wereld trekt, maar juist een app die families verbindt. Die ervoor zorgt dat ouders en kinderen samen spelen en ontdekken.

 

De app speelt de bijrol

De Zoek het uit-app is de inspirator, gids en het logboek, maar de kern van de interactie is tussen de familieleden die experimenten doen. De app speelt de bijrol. En dat is precies de bedoeling.

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Sappige vragen

Zoek het uit draait om het leren stellen van vragen. Maar vragen leren stellen is nog niet zo makkelijk! Met de app leren families het stellen van Sappige vragen:

Sappige vragen zijn geinspireerd op de Juicy Questions zoals die zijn ontwikkeld in het Exploratorium in San Fransisco door het team van Joshua Gutwill.

wavetransparant-updatewavetransparant-update

Het Klokhuis heeft mooie lesbrieven bij de app geschreven, waardoor de app ook in het basisonderwijs een plek heeft gekregen.  

We zijn erg trots dat de Zoek het uit-app is opgenomen in het boek ‘Positive Digital Content for kids’. Een boek van Remco Pijpers en Nicole van den Bosch met de mooiste kinderprojecten uit heel Europa. Het boek is gratis te downloaden

Meer weten over Zoek het uit!?
Astrid vertelt je er graag over.